Fikk et nytt liv med Svipp

- Når man blir så gammel som meg, så krymper kontaktnettet inn, og da er det fort gjort å bli sittende hjemme alene. Jeg vil være så aktiv jeg kan så lenge jeg kan, sier Jorhild Pedersen. 

På vei til tirsdagstrimmen

- I dag skal jeg på tirsdagstrimmen. Det er dagens høydepunkt, forteller Jorhild, mens hun gjør seg klar til avreise fra leiligheten sin i Kjerrheia. Her har hun bodd alene siden mannen gikk bort for 20 år siden.

Kollektivtrafikk - mer tilpasset deg

AKT Svipp gir deg muligheten til å bli hentet der du er, og bli fraktet dit du skal. En nylig utført kundeundersøkelse blant de som benytter tilbudet, viser at kundene er strålende fornøyde med tjenesten, og hele 93% av de spurte svarer at de kommer til å benytte tilbudet ukentlig eller oftere dersom prøveprosjektet vil bli permanent. Scroll videre for å se hvordan Svipp påvirket hverdagen til Jorild!

Det nye transporttilbudet

Jorild har bestilt turen, og har fått beskjed på telefonen at bilen står utenfor og venter på henne. En minibuss plukker opp henne og alle de andre som har bestilt transport, utenfor døra deres, og kjører dem dit de skal.

- Tenk å bli hentet like utenfor døra når man ber om det, og kjørt hjem igjen etterpå. For en luksus.

Tirsdagstrimmen

For Jorhild betyr AKT Svipp forskjellen mellom en passiv tilværelse hjemme - og et aktivt liv hele uken, med fellestrim, strikkeklubb og allsang på Aktiv senior i Vågsbygd.

Slik fungerer AKT Svipp

På vei hjem ...

- Jeg føler meg litt flau over å ringe så ofte, forteller Jorild. - Jeg tenker at jeg maser for mye og er til bry. Men jeg får beskjed om å ringe så mye jeg bare vil. Det er jo helt fantastisk.

- Nå håper jeg bare at tilbudet blir permanent. Da vil jeg ha et godt og aktivt liv, og kan bli boende hjemme lenger enn ellers.